Tulpentijd in Nederland

Rond half maart verandert Nederland in de bekende bloemenzee. Het is een enorme toeristentrekpleister, geen enkel ander land kent dit fenomeen. We beginnen het seizoen met krokussen, gevolgd door narcissen en hyacinten. Maar een echt Nederlandse traditie zijn natuurlijk de velden vol tulpen. De eerste tulpen steken rond april hun kop boven het zand.
Tulpen

Ons land kent lange lentes met een koele nacht, een perfecte combinatie voor het kweken van tulpen. Daarnaast hebben onze polders de beste grond voor tulpenbollen, goed gedraineerd maar toch vochtig. Half april zijn de tulpen op zijn mooist. Je ziet dan ook overal auto’s langs de weg geparkeerd staan met toeristen die foto’s maken van dit Hollandse fenomeen. Bij ons mag je daadwerkelijk tussen de velden komen en zelf plukken! We hebben alle soorten en kleuren staan in onze ruime tuin.

Coronaproof

Pluktuin Bakkum is een Coronaproof uitje, er is in onze tuin voldoende ruimte om 1,5 meter afstand te waarborgen. Het is momenteel alleen niet mogelijk om in groepen te komen en max. 1 kind per ouder mee te brengen. We hopen op uw begrip.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on pinterest
Pinterest